Pokrovitelj


Film


Knjige o 27. martu


Ostale knjige...

Rehabilitacija


Sahrana na Oplencu


Godišnjica


Novo na sajtu

BLIC: Knez Pavle – prošlost ili budućnost

[ 2011-11-11 02:22:44 ]

Uvaženi posetioci,

Dnevni list “Blic” je u četvrtak, 10. novembra 2011. godine, na svom sajtu (www.blic.rs) objavio tekst pod naslovom “Knez Pavle – prošlost ili budućnost” gosta-komentatora Žike Gojkovića:

Posle sramnog decenijskog falsifikovanja istorije i satanizovanja lika i dela kneza Pavla Karađorđevića, rehabilitacija je samo jedan od načina da se srpski narod oduži osobi koja je u najtežim trenucima upravljala državom. Ako ne računamo duhovna i kulturna bogatstva koja je knez Pavle godinama brižljivo sakupljao za svoj narod, a koja se u Srbiji malo cene, naučimo onda sebe i svoju decu o pravoj ulozi kneza Pavla u srpskoj istoriji. Postoji niz pisanih dokaza u britanskim državnim arhivima i njegovoj ličnoj prepisci sa najvišim zvaničnicima Ujedinjenog Kraljevstva, da je naš knez jedini predvideo haos koji će u Evropi nastati pojavom Hitlera, da je bezrezervno i konstantno upozoravao na to, da je napornom diplomatskom aktivnošću, bez pomoći prirodnih saveznika, neumorno pokušavao da Jugoslaviju što bolje pozicionira u nastalom sukobu, da je gotovo sam nastojao da reši i hrvatsko pitanje i da je u svemu tome imao više iskrene podrške, država u kojoj danas živimo, drugačije bi izgledala. Knez Pavle je nesumnjivo bio veliki čovek, istinski patriota. Jedan od retkih koji je govorio glasom razuma i realnosti. Ipak, proglašen je za izdajnika.

Danas, 2011. svega nekoliko dana do datuma kada bi Srbija trebalo da rehabilituje ovog mudrog čoveka, država pokazuje da je jako malo naučila na njegovom primeru. (…)

Posetite sajt dnevnog lista “Blic” i pročitajte komentar Žike Gojkovića u celini.Mapa sajta
Copyright © 2008, 27. mart. All rights reserved.