Pokrovitelj


Film


Knjige o 27. martu


Ostale knjige...

Rehabilitacija


Sahrana na Oplencu


Godišnjica


Novo na sajtu

Objavljena Internet prezentacija igranog filma o knezu Pavlu

[ 2010-09-14 05:26:16 ]

Uvaženi posetioci,

S ponosom vas obaveštavamo da je objavljen zvanični sajt filma “Prince Paul: Royal Exile”, filmskog projekta čiji su nosioci produkcijska kuća “Holy Cow Entertainment”, princeza Katarina Oksenberg i njen suprug Kasper van Din. Ova istorijska drama sa elementima političkog trilera zasnovana je na životu i tragičnoj sudbini kraljevskog namesnika kneza Pavla od Jugoslavije, a biće posvećena periodu u kome je Knez upravljao Kraljevinom Jugoslavijom (1934-1941), kao i događajima koji su prethodili potpisivanju Trojnog pakta, državnom udaru od 27. marta 1941. godine i dugogodišnjem progonstvu kneza Pavla i njegove porodice. Ovo delo će gledaocima pružiti priliku da zavire u intimne međusobne odnose članova evropskih kraljevskih kuća u osvit II Svetskog rata, sa iskrenom namerom da se rasvetli istina koja se sistematski sakriva već gotovo čitav vek, da se opovrgnu zablude višedecenijske indoktrinacije, a da se herojima i zločincima dodeli istorijsko mesto koje im zaista pripada.

Scenario za film “Prince Paul: Royal Exile” zasniva se nedavno objavljenim visokopoverljivim dokumentima britanske tajne službe i na sadržaju Arhive kneza Pavla koja se čuva na univerzitetu Kolumbija u Njujorku. Dijalozi su većim delom preuzeti iz privatne prepiske članova jugoslovenske i drugih kraljevskih porodica – aktera događaja kojima se film bavi.

Reditelj filma “Prince Paul: Royal Exile” biće Kasper van Din, Katarina Oksenberg će igrati svoju baku, jugoslovensku kneginju Olgu, dok će princeza Jelisaveta igrati svoju baku, rusku Veliku Kneginju Jelenu. Film će biti sniman i na lokacijama u Beogradu, a glumačka ekipa će, pored američkih, obuhvatiti i glumce iz Srbije.

Kliknite ovde da saznate više informacija o filmu "Prince Paul: Royal Exile".

Mapa sajta
Copyright © 2008, 27. mart. All rights reserved.