Pokrovitelj


Film


Knjige o 27. martu


Ostale knjige...

Rehabilitacija


Sahrana na Oplencu


Godišnjica


Коначна истина - Верослав Ранчић

Промоција књиге "Коначна истина" Верослава Ранчића


Књига "Коначна истина - Олга и Павле Карађорђевић између истине и судбине" Верослава Ранчића, објављена у издању Графичког атељеа Дерета, представљена је јавности 3. јуна 2009. године у Свечаној сали Старог двора.

У промоцији књиге учествовали су и Њено Краљевско Височанство принцеза Јелисавета Карађорђевић, кћи кнеза Павла и кнегиње Олге, господин Миодраг Јанковић, историчар и уредник сајта "27. МАРТ", као и Верослав Ранчић, писац књиге "Коначна истина". Делове романа читала је првакиња позоришта - Тања Бошковић.

Аутор је 4 године прикупљао материјал за ову романсирану биографију Олге и Павла Карађорђевића, претражујући архивску грађу и богату литературу о кнезу Павлу, објављену у Србији и у иностранству. Према његовим речима, објављивање романа није само прилика да се још једном каже истина о улози кнеза Павла у преломним догађајима везаним за потписивање Тројног пакта, демонстрације од 27. марта 1941. год. и шестоаприлско бомбардовање Београда, већ је у питању и дивна љубавна прича.

Верослав Ранчић је написао и сценарио за телевизијску серију о Павлу Карађорђевићу, а ових дана се очекује и објављивање текста његове тематски сродне, награђене драме "Златно правило Глосово" у публикацији "Савремена драма", Удружења драмских писаца Србије.

Сазнајте више...Mapa sajta
Copyright © 2008, 27. mart. All rights reserved.