Pokrovitelj


Film


Knjige o 27. martu


Ostale knjige...

Rehabilitacija


Sahrana na Oplencu


Godišnjica


Saznajte više...Linkovi

LINKOVI

Sajt princeze Jelisavete Karađorđević

http://www.princesselizabeth.org

Internet prezentacija našeg pokrovitelja, Nj.K.V. princeze Jelisavete Karađorđević. Sajt sadrži sve informacije o aktuelnim i proteklim aktivnostima Kneginje, kao i brojne fotografije i video-zapise koji svedoče o delatnostima njene Fondacije, neprofitne i nepolitičke organizacije koja je, tokom rata na prostoru bivše Jugoslavije, najugroženijima distribuirala odeću, lekove i medicinsku opremu višemilionske dolarske vrednosti, a koja danas pomaže mladim, nedovoljno afirmisanim talentima iz sveta muzike, pozorišta, slikarstva, literature i nauke, omogućavajući im da svoj potencijal razviju do nivoa najviših trenutnih svetskih dostignuća. Pored redovnih vesti, sajt objavljuje i blog princeze Jelisavete...

Prince Paul: Royal Exile

http://www.princepaulroyalexile.com

Internet prezentacija filmskog projekta “Prince Paul: Royal Exile” (Holy Cow Entertainment), istorijske drame sa elementima političkog trilera, zasnovane na životu i tragičnoj sudbini kraljevskog namesnika kneza Pavla od Jugoslavije. Film je posvećen periodu u kome je Knez upravljao Kraljevinom Jugoslavijom (1934-1941), kao i događajima koji su prethodili potpisivanju Trojnog pakta, državnom udaru od 27. marta 1941. godine i dugogodišnjem progonstvu kneza Pavla i njegove porodice. Ovo delo gledaocima pruža priliku da zavire u intimne međusobne odnose članova evropskih kraljevskih kuća u osvit II Svetskog rata, sa iskrenom namerom da se rasvetli istina koja se sistematski sakriva već gotovo čitav vek, da se opovrgnu zablude višedecenijske indoktrinacije, a da se herojima i zločincima dodeli istorijsko mesto koje im zaista pripada.

Parfemi princeze Jelisavete

http://www.princess-elizabeth.com

Prefinjeni i elegantni, senzualni i misteriozni, parfemi E i Jelisaveta inspirisani su zaboravljenim, zavodljivim mirisnim notama poznatim samo nekadašnjem plemstvu carske Rusije.

Posetite Internet prezentaciju parfema princeze Jelisavete i saznajte zbog čega su omiljeni među damama širom sveta...

Pun miris

http://www.punmiris.com
Parfem Jelisaveta na Punom mirisu

PunMiris napravljen je radi uživanja i druženja zaljubljenika u parfeme. Sajt predstavlja najlepše svetske parfeme, ali osim prezentacije o njima, nudi i pravu interakciju: posetioci mogu razmenjivati mišljenja o parfemima, urediti svoj mirisni profil, komunicirati na forumu i napraviti pravilni izbor prilikom kupovine.

Fragrantica

http://www.fragrantica.com

The E Perfume at Fragrantica
The Jelisaveta Perfume at Fragrantica

Fragrantica is a vision, a galaxy where perfumes are stars, and a community inspired with their beauty joined together with that passion. This place is open for everybody to share experiences about perfumes. New perfmues are added in the database every day and visitors' comments provide a great contribution and help updating such database. Everybody is invited to become a member of the Fragrantica online perfumes community. Membership is free.

Akademija umetnosti, Beograd

http://www.akademijaumetnosti.edu.rs

Visokoškolska umetnička institucija koja obrazuje mlade umetnike u oblastima advertajzinga i dizajna, fotografije, glume, filmske i televizijske režije, kamere, montaže i produkcije, dramaturgije i dizajna zvuka. Studenti uče od poznatih domaćih i stranih stvaralaca, renomiranih profesora i slavnih ličnosti iz umetnosti i medija.

Golf klub Beograd

http://www.golfclub.co.rs

Golf klub Beograd, inače prvi u Kraljevini Jugoslaviji, svečano je otvoren 31. maja 1936. godine. Otvaranju je prisustvovala politička i društvena elita Beograda na čelu sa Namesnikom, knezom Pavlom, kao i članovima diplomatskog kora. Knez Pavle, koji je bio i pokrovitelj kluba, prvi je potpisao povelju koja je uzidana u temelje klupske zgrade. Posle toga, knez Pavle je izveo prvi, počasni udarac. Početkom II Svetskog rata predratni Golf klub Beograd prestaje sa radom, a 67 godina kasnije Aleksandar Anđelković obnavlja njegovu tradiciju. Uz pokroviteljstvo Nj.K.V. princeze Jelisavete Karađorđević, 30. maja 2004. godine ustanovljen je tradicionalni turnir Memorijal "Knez Pavle" kao sećanje i evociranje uspomena na početke golfa u Srbiji.

Mapa sajta
Copyright © 2008, 27. mart. All rights reserved.